ΤΑ ΨΑΡΟΚΑΙΚΑ ΜΑΣ

Το πρώτο αλιευτικό σκάφος, Νικολάκης, έχει τη δική του ιστορία στην οικογένεια.
Πριν από την ενασχόλησή του με τον τουρισμό που άρχισε να αναπτύσσεται στην Κέρκυρα, ο Δημήτρης Κατσαρός εργαζόταν ως μηχανικός σε φορτηγά πλοία που ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο. Μετά από το τελευταίο ταξίδι του, αγόρασε ένα μικρό καίκι για τις ανάγκες της οικογένειας.


Το 1980, ο Δημήτρης μαζί γυναίκα του Φρόσω δημιούργησαν στην περιοχή Καλάμι, ένα σνακ μπαρ με την επωνυμία Kalami Beach, το οποίo το 1984 άρχισε να λειτουργεί ως ταβέρνα - μπαρ.


Ο Δημήτρης είχε ήδη ξεκινήσει να ψαρεύει επαγγελματικά με το καίκι του για  τις ανάγκες της ταβέρνας σε φρέσκο ψάρι. Συνήθιζε να παίρνει μαζί του στο ψάρεμα το δεύτερο γιο του, τον Γιώργο, ο οποίος αγαπούσε αυτά τα «μικρά ταξίδια», μαθαίνοντας από πολύ μικρή ηλικία την τέχνη της αλιείας.
Το 1995, όταν ο Γεώργιος επέστρεψε από τις ειδικές δυνάμεις του στρατού, ήταν βέβαιος ότι η μόνη δουλειά που πάντα ήθελε να κάνει, είναι το ψάρεμα. Με την πάροδο του χρόνου, το μικρό καίκι δεν ήταν ικανοποιητικό να καλύψει τις ανάγκες της ταβέρνας. Ένα νέο καίκι αντικατέστησε το παλιό με το ίδιο όνομα, "Νικολάκης", το οποίο είναι μεγαλύτερο και οργανωμένο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη δύσκολη και μερικές φορές επικίνδυνη δουλειά του ψαρά.

Το φρέσκο ψάρι στη σχάρα ή μαγειρεμένο με παραδοσιακές συνταγές έγινε το πιο νόστιμο γεύμα για τους πελάτες της ταβέρνας. Το 2010 η οικογένεια καλωσόρισε το νέο αλιευτικό σκάφος “Γιωργοτζής”, το οποίο είναι ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο σκάφος. Ο Γιώργος είναι μερικές φορές ταξιδεύει για τις ημέρες και σχεδόν κάθε φορά που επιστρέφει με ένα πραγματικά εντυπωσιακό αλιευμάτων. Ο τόνος είναι ένα μεγάλο ψάρι που ο Γιώργος προμηθεύει την ταβέρνα πολύ συχνά.
Ο Γιώργος είναι η ψυχή των ψαροκάικων, έχοντας τις γνώσεις, την αγάπη και την εμπειρία. Θεωρείται ως ένας από τους πιο ικανούς ψαράδες στην περιοχή.
Τα ψαροκάικά μας ψαρεύουν όλο το χρόνο, (εκτός από ένα μικρό χρονικό διάστημα, όταν είναι έξω από το νερό, για τη γενική συντήρηση).
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Γιώργος καθημερινά τροφοδοτεί την ταβέρνα με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Το χειμώνα ο Γιώργος με τον αδελφό του, Νίκο, ψαρεύουν μαζί και πωλούν τα φρέσκα ψάρια στους ντόπιους.
Αν αναρωτιέστε τι συνέβη με μικρό αλιευτικό σκάφος, ο Δημήτρης ακόμα το διατηρεί! Η βασική του δουλειά είναι καλλιέργεια του κήπου στο Γιαλισκάρι για την παραγωγή φρέσκων λαχανικών για την ταβέρνα, αλλά βρίσκει πάντα το χρόνο για το ψάρεμα αθερίνας και σαρδέλας.

Το ψάρεμα, κάθε μέρα είναι διαφορετική και μοναδική εμπειρία. Σας καλωσορίζουμε στο ψαροκάικο "Νικολάκης"με τον Γιώργο καπετάνιο και διαβάστε μια χαρακτηριστική ημέρα αλιείας.

Welcome to our site

Contact Us

Corfu Greece 49083

Tel: +30 26630 91168

Fax:+30 26630 91674

www.kalamibeach.com

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Facebook Image