Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ

Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, οι πρόγονοί μας ζούσαν στο χωριό Παλιές Σινιές στους πρόποδες του βουνού Παντοκράτορα. Έχτιζαν τα σπίτια τους εδώ για να αποφύγουν τους πειρατές που λεηλατούσαν τα παραθαλάσσια χωριά.
Οι οικογένειές τους είχαν ιδιόκτητα κτίρια κοντά στη θάλασσα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη στέγαση των εργατών τους και για την αποθήκευση των ελιών. Η κληρονομιά διαιρέθηκε μεταξύ των νεότερων γενεών.
Ο Νικόλαος Κατσαρός Γιωργοτζής (ψευδώνυμο), ο παππούς της οικογένειας είχε στην ιδιοκτησία του 600 ελιές και ένα ελαιοτριβείο, όπου η οικογένεια παρήγε ελαιόλαδο προς πώληση. Η οικογένειά του είχε επίσης ένα μίνι μάρκετ - καφενείο στο χωριό Γιμάρι, δεδομένου ότι η παραγωγή του ελαιολάδου δεν αποτελούσε ικανοποιητικό εισόδημα εκείνα την περίοδο. Τα ελαιόδεντρα καλλιεργούνταν κάθε δύο χρόνια και οι ντόπιοι ζούσαν από την γεωργία και την κτηνοτροφία. Ο μόνος γιος της οικογένειας Γιωργοτζή (καθώς τα υπόλοιπα μέλη είναι κόρες), ο Δημήτρης Κατσαρός παντρεύτηκε τη Φρόσω Μαυρωνά. Στην αρχή του έγγαμου βίου τους, ο Δημήτρης εργαζόταν ως ναυτικός. Η Φρόσω ήταν αφιερωμένη στην ανατροφή των παιδιών τους, Νίκο και Γιώργο και εργαζόταν στο καφενείο. Μετά από μερικά χρόνια, ο Δημήτρης αποφάσισε να ανακαινίσει το μικρό κτίριο στην παραλία Καλάμι, το κλληρονόμησε από τον πατέρα του.

Ο Δημήτρης και η Φρόσω ξεκινήσαν την επιχείρηση ως σνακ μπαρ. Το 1980, το Καλάμι ήταν αραιοκατοικημένο με έναν πολύ μικρό αριθμό καταλυμάτων μεταξύ των οποίων και το διάσημο White House. To Kalami Beach σνακ μπαρ ήταν ανοιχτό από το πρωί έως το απόγευμα σερβίροντας αναψυκτικά και σνακ σε τουρίστες που επισκέπτονταν το Καλάμι από την Κασσιόπη και άλλα μέρη της Κέρκυρας.
Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, περισσότερα σπίτια χτίστηκαν για να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες του Καλαμιού. Η ανάπτυξη της περιοχής είχαν ήδη αρχίσει. Το 1984, το Kalami Beach έγινε ταβέρνα με ελληνικό και παραδοσιακό κερκυραϊκό φαγητό μαγειρεμένο από την Φρόσω. Ο Νίκος, ο μεγαλύτερος γιος, άρχισε να εργάζεται την επιχείρηση μετά την αποφοίτηση του σχολείου.

Το 1984, η οικογένεια άρχισε να χτίζει το πρώτο συγκρότημα των διαμερισμάτων, τα διαμερίσματα Φρόσω και το 1991 το κτίριο των διαμερισμάτων Δημήτρης επίσης άρχισε να λειτουργεί. Από τότε, τα διαμερίσματα Δημήτρης και Φρόσω προσφέρουν ένα υψηλό επίπεδο διαμονής, καθώς το Καλάμι έγινε ένα δημοφιλές θέρετρο για τις καλοκαιρινές διακοπές, διατηρώντας τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και τη φυσική ομορφιά του.


Σήμερα, η οικογένεια λειτουργεί ακόμη η ταβέρνα και κάθε μέλος συμβάλλει για την επιτυχή λειτουργία της:


Ο Δημήτρης εργάζεται στον κήπο προμηθεύοντας την ταβέρνα με φρέσκα λαχανικά. Περιστασιακά θα τον δείτε στη μικρή βάρκα του να ψαρεύει αθερίνα ή σαρδέλες.
Η Φρόσω εξακολουθεί να είναι η καρδιά της κουζίνας. Εδώ και 25 χρόνια προσφέρει τα πιο νόστιμα πιάτα με τη γνώση και το μεράκι που απαιτεί η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.
Ο Νίκος συνεχίζει να λειτουργεί με επιτυχία την ταβέρνα της οικογένειας με στόχο την προσφορά της ποιότητας στο φαγητό και την εξυπηρέτηση σε λογικές τιμές.

 Ο Γιώργος είναι ο ψαράς της οικογένειας που τροφοδοτεί καθημερινά την ταβέρνα με φρέσκα ψάρια.


ourhistoryourhistoryourhistoryourhistoryourhistoryourhistoryourhistoryourhistoryourhistoryourhistory

Welcome to our site

Contact Us

Corfu Greece 49083

Tel: +30 26630 91168

Fax:+30 26630 91674

www.kalamibeach.com

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Facebook Image